Nagyothallóknak

Akadálymentesítés

Zajos környezetben, vagy azokban a szituációkban, ahol a hallókészüléket viselő nagy távolságban van a beszélő személytől, így a hallásvesztése miatt nem érthető a hallókészülék mikrofonján keresztül érkező hang, nagy segítséget nyújthatnak a kommunikációs akadálymentesítő eszközök megoldják a problémát. Üvegfallal elválasztott pénztáraknál, ügyfélszolgálatokon, előadó termekben, színházakban, bankokban és minden olyan helyen, ahol a beszédértést valamilyen körülmény akadályozhatja, az induktivitás elvén működő indukciós hurok megoldást jelent.
Két típusa létezik.

Telepített indukciós hurok

Az álmennyezetbe, padlóburkolatba, asztal vagy szőnyeg alá elhelyezett, tetszőleges méretű hurok lehetővé teszi, hogy amint a nagyothalló belép az akadálymentesített zónába, tökéletesen hallja az információkat.

Indukciós hurok

Mobil indukciós hurok

Az adó rész – ami a beszélőnél található - egy zsebadóból és egy ruhára csíptethető mikrofonból áll. A vevő rész pedig - melyet a nagyothalló visel - egy zsebadóból, valamint egy nyakba akasztható hurokból (mint egy nyaklánc) áll.
Ez lehetőséget biztosít arra, hogy az érintett személy mozogni tudjon, akár több terembe is eljusson, miközben az idegenvezető, vagy beszélő hangját tökéletesen hallja.
A mobil eszközöket azokra a helyekre ajánljuk, ahol a kiépítés nem megvalósítható, vagy nem lenne célra vezető (például egy oktatási intézményben, ahol lehetetlen az épület minden szegletét akadálymentesíteni).

Fényjelző berendezések

Siketek és nagyothallók számára a jelzőhangokat fényjelzéssé kell átalakítani. A készülék erős villanással hívja fel az érintettek figyelmét a hangjelzéssel jelzett eseményre.